13. ožujka 2021.

Nismo sami

Na natječaju grada Kaštela za 2021.godinu odobren nam je projekt Nismo sami – Kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece i mladih s teškoćama.

Suradnici u projektu: Udruga za autizam Zagreb

Djeca (viših razreda) i mladi s teškoćama uglavnom su uključeni u programe obrazovanja do svoje 21. godine i nemaju osigurane programe za provođenje slobodnog vremena. Mladi koji su nakon 21. godine završili školovanje još su u nepovoljnijem položaju. Roditelji su prepušteni sami sebi te često ne znaju kako pružiti podršku svojoj djeci. Djeca i mladi s teškoćama poput svojih vršnjaka bez teškoća imaju potrebu družiti se, zabaviti, učiti i naučiti nove vještine. Postavlja se i pitanje što samostalnijeg života u budućnosti, stoga bi kroz ovaj program organizirali edukativne i zabavne sadržaje. Kroz grupni rad, a s obzirom na specifične potrebe pojedinih članova, neke od aktivnosti provodit će se individualno.

U suradnji s Udrugom za Autizam Zagreb organizirali bi edukativnu prezentacija na temu – Izvaninstitucionalni program stanovanja, priprema  zakonske regulative za registraciju djelatnosti – program organiziranog stanovanja u zajednici koju bi predstavili lokalnim vlastima te na taj način skrenuli pažnju na problem i pitanje svakog roditelja “”Što će biti s mojim djetetom kada nas ne bude” i zatražiti pomoć u rješavanju ovog problema.