Sudjelovali smo u obilježavanju 15. tjedna mozga, u utorak 15.3. u gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu gdje je uz predavanje dr. Biserke Rešić na temu “Rana dijagnostika i intervencija u terapiji autizma” iz naše udruge govorila i Gordana Burić, roditelj djeteta s autizmom i djeteta s ex. dijagnozom Distony sindroma “Rana i kasna intervencija i protokoli “nade” u autizmu”- uz primjere iz vlastitog iskustva primjera uočavanja znakova, dijagnostike,uključivanja u tretmane u oba primjera, dostupnih tretmana prije 15 godina do danas te samog prihvaćanja dijagnoze.

Dr. Rešić govorila je o poremećajima iz autističnog spektra, detaljno navela sve znakove prepoznavanja PAS, dijagnostičkih instrumenata koji se koriste te gdje se koriste kod nas kao i tretmane koji su se pokazali najučinkovitiji u terapiji aurizma.

U obilježavanju tjedna mozga sudjeluju i članice Saveza udruga za autizam u Rijeci i Zagrebu.

Ovim putem obavještavamo zainteresirane roditelje i ostale da se danas u GKMM održavaju predavanja :Razvojna odstupanja: bolest ili nezrelost mozga?” i “Emocionalna privrženost i mozak” u Gradskoj knjižnici “Marko Marulić” u 18:00h – predavači: dr. Tomasović i dr. Mišetić

Tjedan mozga