Izvor:Portal Grada Kaštela

UDRUGA „NAŠA DICA“ JOŠ UVIJEK BEZ PROSTORAPosjet Djeda Božićnjaka u subotu je u prostorijama HGD-a Zrinski razveselio mališane iz kaštelanske udruge roditelja djece s posebnim potrebama „Naša dica“. Unatoč vremenskim neprilikama, zahvaljujući isključivo angažmanu grupe roditelja i uz pomoć mjesne slastičarne „Ojdanić“ koja je donirala slastice za ovu prigodu, roditelji i djeca s posebnim potrebama su imala rijetku priliku za druženje u Kaštelima.

Naime, od samog osnutka ove udruge o kojoj smo prije dvije godine pisali na Portalu grada Kaštela apelirajući na one koji žele i mogu pomoći u rješavanju raznih prepreka kako bi obitelji djece s teškim zdravstvenim problemima naišle na podršku u vlastitom gradu, još uvijek se ništa nije riješilo.



Osnovni problem i preduvjet funkcioniranju udruge jest nedostatak adekvatnog prostora u kojemu bi članovi mogli dobiti stručnu pomoć. Pozivajući putem našeg portala i bloga udruge (http://www.nasa-dica.bloger.hr/) na suradnju sve koji su na razne načine voljni pomoći, udruga „Naša dica“ dobila je dvije ponude u stručnoj pomoći.

Ipak, svi će planirani projekti, radionice s obiteljima i stručni rad s djecom i dalje čekati na odluku kojom bi se kvaliteta života našim sugrađanima u ovoj situaciji značajno podigla.