Nakon što je “Slobodna Dalmacija” u svibnju ove godine objavila priču o Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama “Naša dica”, koja je godinama djelovala bez vlastitih prostora, što im je u potpunosti onemogućavalo normalan rad i provođenje terapija s djecom, kaštelanska Hvidra odlučila je pomoći.Kako nam je potvrdio zamjenik predsjednika Hvidre Ivan Biluš Gagić, Udruzi su svoje prostore u Kaštel Novom dodijelili na korišt{jcomments on}enje do 31. prosinca ove godine, a najvjerojatnije će im dodjeljivati i dalje.

– Nakon što ste u medijima potaknuli priču o problemima s kojima smo bili suočeni, Hvidra je odlučila izići nam u susret, dodijelili su nam prostore, jedan veći, dva manja, čajnu kuhinju i sanitarni čvor, dakle, negdje do 70 kvadrata.


To ne znači da i nadalje nećemo inzistirati da nam Grad dodijeli jedan od gradskih prostora kada to bude moguće. 

Prostore još nismo uredili, ali i to će se riješiti kroz kolovoz i rujan, jer je Udruga tjelesnih invalida Kaštela, s kojom usko surađujemo, na natječaju dobila trogodišnji program koji će namijeniti našoj djeci. 

Financira ga Ministarstvo zdravstva, a u sklopu programa od 1. rujna na raspolaganju će nam biti stručni suradnici, logoped i defektolozi – potvrdila nam je predsjednica Udruge Gordana Burić i dodala kako danas u Udruzi rade s dvadesetak autistične djece. 

– Željeli bismo zahvaliti predsjedniku Hvidre Željku Strizi i njegovu zamjeniku Ivanu Bilušu Gagiću, kao i svim ostalim članovima Hvidre, jer su nam barem privremeno omogućili da radimo s našom djecom, što je za njihovo zdravlje od iznimno velikog značenja – dodala je Burić. 

Dopredsjednik Hvidre Biluš Gagić kaže kako su se na ovakvu humanu gestu odlučili potaknuti problemima i teškom situacijom s kakvom su suočeni roditelji ovakve djece. 

– Djeci i njihovim roditeljima prostore smo dodijelili besplatno, a troškovi, koje ćemo zajednički snositi, odnose se na podmirenje režija – kazao je Biluš Gagić.

 

JAKOV ŽARKO