U subotu je u gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu, održan edukativni skup na temu Senzorne integracije u organizaciji Saveza udruga za autizam Hrvatske u suradnji s Udrugom roditelja djece s posebnim potrebama Naša dica kroz Institucionalnu podršku savezu od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i podršku grada Kaštela.Predavač je bila  dr.sc. Dragana Mamić, dipl.def., SI pedagog edukacijski rehabilitator u Centru za autizam Zagreb, voditelj programa poticanja senzorne integracije i autor niza stručnih i znanstvenih radova iz područja rada s osobama s autizmom.
Na edukaciji su sudjelovali stručnjaci Centra Mir, Centra Juraj Bonači Split-Sinj, Centra za autizam Split, UTI Kaštela, Carituda, dječjih vrtića, kabineta za ranu intervenciju i škola Voštarnice iz Zadra, roditelji, asistenti… Ispred grada Kaštela koji je podržao i ovu edukaciju bila je prisutna pročelnica za društvene djelatnosti Sandra Zokić. Nakon završetka edukacije, pristigli su nam i pozitivni komentari te interesi za organizacijom edukativnih praktičnih radionica u udruzi i procjene djece od strane roditelja.

Zahvaljujemo na podršci, polaznicima na dolasku, roditeljima na pomoći oko organizacije i našem volonteru Anti na tehničkoj pomoći.