SPORTSKO HUMANITARNI SPEKTAKL U KAŠTELIMA

Predstavnici udruge Humane zvijezde Hrvatske 03. sastali su se danas u prostorima Gradske uprave sa kaštelanskim  gradonačelnikom Josipom      Berketom i predsjednicom Udruge za pomoć obiteljima djece s posebnim potrebama “Naša dica”  Gordanom Burić, kako bi zajednički predstavili humanitarno-sportski spektakl, odnosno, nogometnu utakmicu koju će Humane zvijezde Hrvatske odigrati sa domaćom ekipom Humanih zvijezda Kaštela.Prezentaciju projekta otvorio je predsjednik udruge Humane zvijezde Hrvatske, inače savjetnik za sport predsjednika Josipovića, Branko Tušek,

naglasivši kako je udruga tijekom dosadašnjih 10 godina postojanja organizirala brojne slične manifestacije te ukupno do sada prikupila preko 50 milijuna kuna namijenjenih isključivo djeci sa poteškoćama u razvoju kao i djeci bez odgovarajuće skrbi.- U projekt Humanih zvijezda Hrvatske uključeni su mnogi, a za sada možemo potvrditi da će u Kaštela stići “Vatreni” predvođeni Zvonimirom Bobanom, bivši nogometaši poput Zajeca, Krune Jurčića, pjevač Boris Novković, ministri u vladi RH Jakovina, Maras i Vrdoljak, predsjednik hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, vaterpolista Dubravko Šimenc i mnogi drugi koji će pokloniti svoje nogometne vještine Kaštelanima i udruzi “Naša dica”, – naglasio je Tušek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kaštelanski gradonačelnik Josip Berket naglasio je kako će Gradska uprava s njim na čelu učiniti sve kako bi ovaj hvale vrijedan događaj bio organiziran na najvišem nivou na zadovoljstvo svih, posebice štićenika udruge kojoj je namijenjen cjelokupan prihod manifestacije.

– Odmah ćemo pristupiti osnivanju Organizacijskog odbora koji će pripremiti detalje programa i angažirati se na omasovljavanju ove akcije. Pripremit ćemo i ekipu domaćih kaštelanskih zvijezda koja će biti tvrd orah svojim suparnicima, a pozvat ćemo i Ivicu Vastića koji nije u Kaštelima ali vjerujem da će se odazvati akciji, – kazao je Berket.

– Vjerujem da će ovaj događaj biti veliki motiv našim sugrađanima da se uključe i kupnjom ulaznica, koje će biti po simboličnim cijenama, pomognu našoj udruzi u nabavci kombi vozila koje nam je neophodno jer trenutno skrbimo o osamdesetak korisnika, – kazala je Gordana Burić, predsjednica udruge Naša dica.

Sastanku su prisustvovali ispred Humanih zvijezda glavni tajnik udruge Dejan Pap te organizacijski tajnik Nino Tušek, a ispred Grada Kaštela savjetnik za sport i mlade Stjepan Maglica te pročelnik za društvene djelatnosti Darko Opačak. Veliki humanitarno-sportski spektakl Humanih zvijezda Hrvatske i Humanih zvijezda Kaštela održat će se u nedjelju, 12. svibnja sa početkom u 16 sati na stadionu “Vukovar” u Kaštel Starom.

 

Preuzeto s Portala Grada Kaštela