BROJNE UDRUGE U VATROMETU VITAMINA

Kako bi se kod najmlađih razvijalo poštivanje različitosti, senzibiliziranje i pomaganje potrebitima na najjednostavniji način i ove će se godine, na inicijativu izvannastavnih aktivnosti Male ruke iz škole Prof. Filip Lukas, a u sklopu Dana jabuka 17. i 20. listopada, provesti humanitarna akcija prodaje jabuka  kojom će se omogućiti udruzi Naša dica  kupnja računala i potrebnog didaktičkog materijala.

Akcija u sebi nosi poruku zdravog odnosa među ljudima, ali i odnosa prema sebi, uvođenjem zdrave prehrane i zdravih grickalica po školama, a na njoj će zainteresiranima, osim jabuka, biti ponuđeni i čips od jabuka te razni kolači od ovog voća, koje su pripremili članovi udruga koje sudjeluju u cijelom projektu.

 

A to su uz učenike iz Kaštel Starog i udruga Blaženi Ivan Merz, Udruga mladih Kaštela, Udruga Sv. Jeronim, KUD Karol Wojtyla, KOMA i udruga FRAMA iz crkve Gospe od zdravlja u Splitu, koji su se rado odazvali pozivu.

U akciji će sudjelovati i Etnografski muzej u Splitu, u suradnji s kojim je organizirana radionica u kojoj će se učenici  upoznati sa simbolom jabuke kroz tradiciju našeg podneblja.

U nedjelju 17. listopada ispred mjesnih crkvi nakon svetih misa, svi koji se žele uključiti u akciju, moći će kupiti jabuke po 1 kunu i proizvode od jabuka te prigodne majice, a prodaja će se organizirati i u srijedu 20. listopada, u svim kaštelanskim školama tijekom velikog školskog odmora.

http://www.kastela.org/content/view/12882/2/