Na Međunarodni dan osoba s invaliditetom bili smo gosti na prekrasnom druženju u O.Š Kneza Mislava u Kaštel Sućurcu gdje su djeca s teškoćama iz posebnih skupina bila domaćini .U sklopu druženja bila je organizirana likovna radionica na kojoj su sudjelovali i štićenici Centra Mir a nakon radionice  upriličen je prigodni program na kojem je ravnateljica škole gđa. Ines Visković  za našu udrugu pripremila zahvalnicu i monografiju.Uz navedeno ,dobili smo i jedan poseban poklon, radove djece iz posebne skupine koje pohađa i nekoliko naših članova udruge.

Naša udruga je kroz projekt HT-a , Zajedno smo jači nabavkom opreme imala za cilj pomoći  djeci s komunikacijskim teškoćama te im pružiti mogućnost usvajanja novih znanja i vještina korištenjem alternativno augmentativne tehnologije i  omogućiti im adekvatnu podršku kako bi mogli kvalitetno učiti na njima zanimljiv način .Tako smo jednu pametnu ploču opremu i jedan tablet dali na korištenje učenicima u posebnim skupinama u ovoj školi.

Preostala oprema iz projekta nalazi se u Dječjem vrtiću Kaštela ,kabinetu defektologa ,učionici u O.Š. Prof. Filip Lukas u Kaštel Starom te jedna pametna ploča u centru Juraj Bonači.

Isti dan u isto vrijeme sudjelovali smo i na sastanku radne skupine za deinstitucionalizaciju i transformaciju u Centru za rehabilitaciju MIR. Na sastanku su bili prisutni i predstavnik grada Kaštela, predstojnica i socijalna radnica Centra za socijalnu skrb Kaštela te radna skupina centra Mir.Osim same teme sastanka ,razgovaralo se i o svim ostalim problemima i potrebama djece s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja s područja grada Kaštela kao i dogovorena i daljnja suradnja na programima i projektima u lokalnoj zajednici.

 

Fotografije su preuzete sa stranice sucurac.com