Pozivamo naše članove da se svojim prijedlozima i komentarima jave u udrugu ;mailom,telefonom,u prostorije..kako bismo zajedno sastavili prijedlog izmjena koje ćemo kao udruga poslati u Ministarstvo.Sustav socijalne skrbi trenutno je reguliran važećim Zakonom o socijalnoj skrbi koji se primjenjuje od 2. lipnja 2011. Zakon je donesen s ciljem usklađivanja započetih reformi u sustavu socijalne skrbi, djelotvornije i dostupnije službe građanima, kvalitetnije pružanje socijalnih usluga u instituciji i izvan nje. Važeći zakon nije uspio
ostvariti taj cilj.Novi zakon o socijalnoj skrbi kojeg predlaže Ministarstvo socijalne politike i mladih predstavlja hitru intervenciju u sustav socijalne skrbi kako bi što prije riješio aktualne goruće probleme, pokrenuo sustav koji je važećim propisima doveden u stanje nefunkcionalnosti. Donošenje ovog zakona prvi je korak u sveobuhvatnoj reformi sustava socijalne skrbi u sklopu koje će tijekom ove godine Ministarstvo pripremiti potpuno novi Zakon o socijalnoj skrbi koji će uvažiti sve kriterije u stvaranju dugoročno djelotvornog i racionalnog sustava socijalne skrbi.

Stoga vas pozivamo da se upoznate s Nacrtom Zakona o socijalnoj skrbi, koji će Ministarstvo socijalne politike i mladih uputiti u proceduru donošenja zakona, te putem e-maila ministarstvo@mspm.hr do ponedjeljka 27. veljače 2012. dostavite svoje komentare, prijedloge i primjedbe.

Otvaranjem javne rasprave o ovom zakonskom prijedlogu i sagledavanjem njegovih učinaka na svim područjima našeg društva, možemo stvoriti kvalitetan temelj u razvoju sustava socijalne skrbi i korak prema zajedničkom cilju, prema Hrvatskoj kao državi koja je u stanju građanima jamčiti blagostanje i socijalnu sigurnost. Ovo je vaša prilika za sudjelovanje u ostvarivanju tog cilja. Uključite se!

http://www.mspm.hr/content/download/7098/53424/file/Nacrt_prijedloga_zakona_socijalna_skrb_02-12.pdf