Poštovani!

Zbog interesa za PECS radionicama, u tijeku su predprijave za PECS Basic i PECS Advanced.

Kako bismo dobili uvid u broj potencijalnih polaznika, molimo Vas da popunite obrazac PECS_predprijava   te ga dostavite na mail  edukacija@nasadica.hr

Napomena: Na PECS Advanced radionicu mogu se prijaviti polaznici koji su već završili PECS Basic ili bi se na istu prijavili koja bi kao i u srpnju ove godine bila 2 dana ranije.

Kako smo već 2 puta organizirali PECS Basic radionicu, treća će se organizirati ukoliko za istu bude zinteresiran dovoljan broj polaznika.

 

Polaznici sa završene obe radionice (Basic i Advanced), postaju  PECS treneri te mogu primjenjivati PECS u radu s djecom.

PECS radionice organiziramo u suradnji s Pyramid Educational Consultants,jedina licencirana organizacija za PECS edukaciju

 

Detaljnije informacije o edukacijama, prema interesu polaznika bit će objavljenje na web stranici udruge.

 

ŠTO JE PECS METODA?

”The picture comunication system” je metoda komunikacije kroz slike, kojom se koriste djeca i odrasli koji imaju poteškoće s uobičajenim načinima komunikacije.
PECS (The Picture Communication System ) razvili su u Americi 1985. godine Lori Frost i Andrew Bondi s namjerom da se koristi u komunikaciji sa predškolskom djecom koja imaju neki od autističnih poremećaja.
PECS se sve više koristi kao komunikacijsko treniranje kako kod djece tako i kod odraslih sa različitim dijagnozama gdje postoji poteškoća u funkcionalnom komuniciranju.
Istraživanja su pokazala da je PECS jako efikasna metoda koja pomaže djeci koja nemaju razvijen verbalan način komuniciranja pa sa slikama komuniciraju sa svojom okolinom.
PECS ne usporava i ne smanjuje verbalnu komunikaciju jer se uvijek koristi u kombinaciji s verbalnim uputama djetetu. Djeca kod kojih je PECS bio korišten imala su porast u verbalnoj komunikaciji, a korištenje ovog tipa komunikacije može započeti bilo kada i brzo se usvaja, neovisno o starosnoj dobi.

Više o ovoj metodi možete naći na stranici http://www.pecs.com/

 

PECS BASIC I ADVANCED TRAINING WORKSHOP namijenjeni su stručnjacima (rehabilitatori, logopedi, radni terapeuti, učitelji, odgajatelji, socijalni radnici, pedagozi, roditelji) te svi oni koji rade s djecom s teškoćama.

Radionice se odvijaju na engleskom jeziku uz dostupne predavače po grupama i prevedene materijale na hrvatski jezik.