Neurofeedback za Našu dicu

CROATIAN AMERICAN CHARITABLE FOUNDATION je Mreži udruga osoba s invaliditetom Dalmacije donirala 15.000 dolara, hvale vrijednu donaciju za nabavu Neurofeedback. Uređaj će biti doniran udruzi roditelja djece s posebnim potrebama Naša dica iz Kaštela.CROATIAN AMERICAN CHARITABLE FOUNDATION osnovana je od strane hrvatskih golfera među kojima je i naš proslavljeni Toni Kukoč. Fundacija se u svom dosadašnjem radu isticala u raznim humanitarnim aktivnostima u Hrvatskoj.

U udruzi Naša dica prezadovoljni su i zahvalni što će dobiti medicinski uređaj čiji se rad bazira na praćenju električne aktivnosti mozga i davanju povratne informacije pa je stoga od iznimne pomoći djeci s autizmom i drugim poremećajima.

Roditelji su do sada svoju djecu na ovakve terapije trebali voditi u Zagreb ili čak u Njemačku. Terapija se odvija tri puta po deset dana i poslije jednom u deset dana zbog održavanja. Troškovi ovakve terapije penju se na desetak tisuća kuna po osobi ako uključimo smještaj, putovanje, hranu… Za minimalne tri terapije iznos se naravno utrostručuje.

Kada troškove procjenimo na broju od 50 djece, koja će za početak obavljati terapiju novim uređajem, realna vrijednost ove donacije je zapravo oko 1.500.000 kn, a otvara se i novo radno mjesto sa viskom stručnom spremom za rad sa Neurofedback uređajem.

Stoga stvarna vrijednost ove velike i hvale vrijedne donacije nadmašuje njenu nominalnu vrijednost. U ime CROATIAN AMERICAN CHARITABLE FOUNDATION Mreži udruga osoba s invaliditetom Dalmacije donaciju je predao gdin. Tomislav Nogalo, a na preporuku gdin. Drage Banovića.

Preuzeto s muosid.hr