U ponedjeljak i utorak  3. i 4.10. mag. psihologije Maja Bonačić, u udruzi je napravila psihološku procjenu za 8 naših članova. U procjeni su korišteni dijagnostički instrumenti WPPSI-IV, WISC-V i NEPSY-II.
“Kada sumnjamo na razvojna odstupanja kod djeteta, psihološka procjena je idealno prvi korak prije ikakvih terapija s djetetom. Važno je procijeniti trenutno funkcionalno stanje djeteta i djetetovi kapaciteti, kako bi mogli postaviti terapeutske ciljeve. Pri tome, ako sumnjamo na disharmonični razvoj, važno je zasebno procjenjivati verbalni i neverbalni razvoj, no uzeti u obzir i procjenu viših moždanih funkcija (izvršne funkcije i teorija uma). To je posebno važno kada je početna dijagnoza usporeni razvoj govora ili usporeni psihomotorni razvoj.”

S Majom smo dogovorili osim buduće suradnje i radionice za roditelje na koje se zainteresirani roditelji mogu već sada prijaviti kao i oni članovi koji trebaju procjenu za dijete (datume i termine novih procjena i radionica, javiti ćemo uskoro svima koji će se prijaviti ili su se već prijavili)

slika